Vrijwilligers

Vrijwilligers bij GGz Breburg zijn bijzondere mensen. Het zijn mensen die graag iets voor en samen met anderen willen doen en met een interesse in de leefwereld van psychisch kwetsbare burgers.
Je hebt geen speciale opleiding nodig. Wat we belangrijk vinden zijn betrokkenheid, geduld en een groot hart.

Varen

 

 

 

 


(Foto: Joost van Velsen)

We hebben een grote diversiteit aan vrijwilligers. Jong en oud, met of zonder opleiding, man of vrouw, werkend of niet werkend, drukke agenda of niet. Al deze mensen hebben een eigen reden om vrijwilliger te worden. Ze hebben met elkaar gemeen dat ze een boeiende tijdsbesteding zoeken in een uitdagende organisatie.

Enkele mogelijkheden:

 • Maatje:
  Vrijwilliger en deelnemer gaan samen ontspannende bezigheden doen. Soms betekent dat een gesprek thuis of een kop koffie drinken. Soms ook ondernemen ze activiteiten op basis van dezelfde interesses (wandelen, fietsen, bioscoopbezoek).
 • Activiteitenvrijwilliger of vrijwilliger op een afdeling:
  Een activiteitenvrijwilliger helpt activiteiten organiseren voor een groep cliënten. Je kunt denken aan de muziekclub, een creatieve activiteit of de toneelclub. Maar ook het assisteren bij activiteiten op een afdeling, gastheer of gastvrouw zijn of begeleiden bij uitstapjes behoren tot de mogelijkheden.
 • Vrijwilliger bij de Inloopvoorzieningen:
  Bij diverse inloopvoorzieningen in de gemeenten van de regio zijn er mogelijkheden voor vrijwilligerswerk. Een vrijwilliger kan ervoor kiezen om zich in te zetten voor algemene werkzaamheden als gastvrouw of gastheer maar ook voor heel specifieke taken. Zo hebben we in een inloopvoorziening in Breda een vrijwilliger die samen met bezoekers zorgt voor de maaltijden.
 • Andere mogelijkheden:
  Er zijn ook andere mogelijkheden voor vrijwilligerswerk. Deze zijn afhankelijk van jouw interesse en onze mogelijkheden. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan FAMEUS, het centrum voor herstel, ontwikkeling en ontplooiing.

Waardering

Wij bieden uitdagend en zinvol vrijwilligerswerk. Je kunt rekenen op begeleiding en contactbijeenkomsten met andere vrijwilligers. In ons vrijwilligersbeleid zijn afspraken gemaakt over vergoedingen die we bij aanvang van het werk met je zullen bespreken. Er wordt een WA-verzekering voor je afgesloten. Uiteraard kun je rekenen op grote waardering van GGz Breburg, collega’s en cliënten. GGz Breburg brengt dit jaarlijks op verschillende manieren tot uiting.