Nieuws

Stedelijk Gymnasium stak handen uit de mouwen voor GGz Breburg

Het Stedelijk Gymnasium in Breda bestaat dit jaar 130 jaar. De school wil dat niet alleen vieren met allerlei festiviteiten, maar wil zich juist tijdens het lustrum ook inzetten voor Breda; de stad waar het gymnasium al die jaren zo nauw mee verbonden is. In dat kader hebben op donderdag 12 oktober tijdens ‘Stedelijk loves Breda’ ruim 400 bovenbouwleerlingen bij vele instellingen en organisaties hand-en-spandiensten verleend.

Veel organisaties hebben met hartverwarmend enthousiasme gereageerd op het vrijwilligersaanbod van de school, veel sneller dan verwacht waren daardoor ruim voldoende vrijwilligersplaatsen gevonden. Een greep uit de deelnemende instellingen: De Voedselbank, NAC Streetleague, buurthuizen, basisscholen, Happy Hippo, ggz-instellingen, Sovak, de Honingraad, de Internationale Schakelklas, de Brandwondenstichting, Revant, kinderboerderijen, Visio, Villa Boerenbont, Sprint en veel instellingen voor ouderenzorg.

Klussen bij GGz Breburg
En dus kwamen er op donderdag 12 oktober 16 leerlingen naar Dongen en 10 naar Etten-Leur om daar de handen uit de mouwen te steken. Er waren van allerlei klussen: in de tuin werken, maatjesschap, meehelpen bij de inloop, ondersteuning bij circuittraining, ondersteuning bij bloemschikken, koken, etc. Kijk naar onderstaande foto's (een impressie van de dag) en zie hoe de leerlingen, cliënten en medewerkers hier een fantastische dag van gemaakt hebben. Een aantal leerlingen gaven aan interesse te hebben in vrijwilligerswerk bij GGz Breburg. Ze hebben zich enorm welkom gevoeld en de cliënten gaven aan dat ze gerust weer terug mochten komen. De dag werd afgesloten met een presentje gemaakt door cliënten in het Huysmuseum.

Kortom, Stedelijk loves GGz Breburg!

Namens de vrijwilligerscoördinatoren,
Herma van Gijn-Kramp (Etten-Leur)
Ingrid Zwets-Pelkmans (Dongen)